Diëtist in Zutphen

Diëtist in Zutphen

11 jun 2019

‘Ik kan me verdikke zelf niet eens vinden………’

Ik verzucht het aan iedereen die het wil horen. Ik maak een hernieuwde start met mijn bedrijf in een nieuwe stad. Als ik aan de zoekmachines vraag te zoeken naar ‘diëtist’ en ‘Zutphen’, komen ze met alle concullega’s aanzetten, behalve met mij.
Tandenknarsend zeur ik daar een poosje over door…niemand kan me vinden…hoe kom ik dan aan klanten?
Mijn stagiaire adviseerde me daar een webdesigner voor in de arm te nemen en -hoera- ze kon me er zelfs eentje adviseren. Webdesigners spreken wartaal, vind ik. Ook de mijne, een net afgestudeerde jonge vrouw. Geduldig legt ze het verschil uit tussen de DA-waarde (Domain Autority) en PA-waarde(Page Autority). Maar als ik in het verslag lees: De DA waarde is een getal die aangeeft wat de sterkte is van jouw domein(naam). Deze waarde is gebaseerd op de kwaliteit van je content, de ranking van je pagina, de leeftijd van je domein en het aantal en kwalitatief goede backlinks, dan haak ik af. In Jip en Janneke taal legt ze uit dat ik moeilijk te vinden ben met een DA-waarde van 18.

Ik vraag haar, om het proces goed te laten verlopen, me gerichte opdrachten te geven.
Het regelmatig schrijven van een blog was een van haar ideeën. Als ik daar zoekwoorden in verwerk ben ik nog beter te vinden, leer ik. Nu vind ik schrijven leuk en heb recent les gehad van een deskundige in het schrijven van blogs.
Met een hele set zoekwoorden, uitgezocht in een heus zoekwoorden onderzoek kan ik aan de slag. Bij elk nieuw woord wat ik in de teksten verwerk heb ik zoekmachine Google voor ogen. Hoe die moeiteloos mijn woorden: orthomoleculair diëtist, natuurdiëtist, vermoeidheid, fodmap dieet, koolhydraatbeperkt dieet kan vinden.
Hoe Google alle woorden aan elkaar rijgt en tot de conclusie komt dat mijn site dan het beste uit de bus komt en ik boven aan sta! In neonletters!
Ik visualiseer de klant die op deze woorden zoekt en mij moeiteloos kan vinden, mij meteen belt en ik een afspraak op korte termijn met hem kan plannen. Ik droom van een goed lopende praktijk in mijn nieuwe stad.
Mijn fanatieke webdesigner werkt heel hard door en tovert een prachtige set nieuwe pagina’s tevoorschijn. Het is aan mij aan de content (tekst en plaatjes, leerde ik) te werken.

Dus ik doe een oproep aan eenieder die dit leest: Vind mij!

< Ga naar het vorige en volgende bericht >

»