Grip op koolhydraten

Collega diëtist Yvonne Lemmers heeft een programma bestaande uit 2 fasen gemaakt om op gewicht te komen.

Fase 1: Op gewicht komen
Geen calorieën of punten tellen, maar letten op koolhydraten. In deze fase beperk je de koolhydraatrijke voedingsmiddelen tot maximaal 1 eetmoment per dag, het zogenaamde ‘koolhydratenuur’. Je eet voldoende eiwit- en vetrijke producten, zodat je geen honger hebt.

Je lijf komt in de vetverbranding en kan ten alle tijden energie putten uit de eigen vetvoorraden. Dat maakt het verschil en dat voel je! Met als resultaat dat je als vanzelf minder eet, meer zin hebt in bewegen en energiek je ideale streefmaat kunt behalen.

Het boek bestaat uit duidelijke lijsten wat wel en niet is toegestaan, dat heb je binnen de kortste keren onder de knie. In het ‘koolhydratenuur’ (een uur per dag) zijn wat koolhydraatrijke voedingsmiddelen toegestaan, zodat het bijvoorbeeld geen probleem is om met je gezin mee te eten.

Fase 2: Op gewicht blijven
In deze fase kun je de hoeveelheid koolhydraatrijke voedingsmiddelen iets uitbreiden, zodat je op je goede gewicht blijft!
Als je dit programma wilt gaan doen kan ik je hierbij coachen. Mijn begeleiding is inclusief het basisboek ‘Grip op koolhydraten’.

GOK opgewicht cover voor website

WhatsApp chat