Als je glucosestofwisseling in de war is merk je dat aan wisselende bloedsuikers of een te hoog nuchter bloedglucose getal. Klachten die daarbij horen zijn vermoeidheid, voortdurend een hongerig gevoel, een opgejaagd gevoel, vaker ontstekingen, soms dorst en vaak plassen.
Om je bloedglucose normaal te krijgen en te houden is een koolhydraatbeperkt dieet wellicht iets voor je? Je gaat de suikers en snelle koolhydraten schrappen om te ervaren hoe dat voor jouw lichaam uitpakt. Er zijn hele strenge koolhydraatbeperkte diëten en hele milde. Zaak is het om uit te vinden wat voor jou het beste werkt. Maak een afspraak als je daar hulp bij nodig hebt.
Collega diëtist Yvonne Lemmers heeft een programma bestaande uit 2 fasen gemaakt om op gewicht te komen.
Als je dit programma wilt gaan doen kan ik je hierbij coachen. Mijn begeleiding is inclusief het basisboek ‘Grip op koolhydraten’.
Of doe mee met een workshop grip op koolhydraten. In kleine groepjes gaan we aan de slag en coach je elkaar.
Geen calorieën of punten tellen, maar letten op koolhydraten. In deze fase beperk je de koolhydraatrijke voedingsmiddelen tot maximaal 1 eetmoment per dag, het zogenaamde ‘koolhydratenuur’. Je eet voldoende eiwit- en vetrijke producten, zodat je geen honger hebt.
Je lijf komt in de vetverbranding en kan ten alle tijden energie putten uit de eigen vetvoorraden. Dat maakt het verschil en dat voel je! Met als resultaat dat je als vanzelf minder eet, meer zin hebt in bewegen en energiek je ideale streefmaat kunt behalen.
Het boek bestaat uit duidelijke lijsten wat wel en niet is toegestaan, dat heb je binnen de kortste keren onder de knie. In het ‘koolhydratenuur’ (een uur per dag) zijn wat koolhydraatrijke voedingsmiddelen toegestaan, zodat het bijvoorbeeld geen probleem is om met je gezin mee te eten.
In deze fase kun je de hoeveelheid koolhydraatrijke voedingsmiddelen iets uitbreiden, zodat je op je goede gewicht blijft!