Mijn handen op de film

Mijn handen op de film

21 jun 2019

Samen met zoon van tp-visuals maak ik inmiddels al weer een jaar of twee kookfilmpjes voor de organisatie PuurGezond. Toen PuurGezond een oproep deed voor een nieuwe cameraman schoof ik zoon naar voren. Dat hij nog op de filmopleiding zat verzweeg ik maar even voor het gemak. Dat hij zelf de kookfilmpjes zou moeten maken, had ik niet begrepen. De deal om samen met zijn moeder de filmpjes te maken was snel gesloten. Je krijgt me niet gelukkiger achter de potten en pannen.

Stikkend van de zenuwen (ik in ieder geval) gingen we aan de slag om een proefversie te maken. Hoe groot was de verrassing dat zoon op zijn edit kwaliteiten werd uitgekozen.
Inmiddels zijn we tientallen filmpjes verder en willen we nog van geen ophouden weten. Zoon filmt en doet het licht en geluid. Ik doe de inkoop, de bereiding, zorg voor verzorgde handen en doe de afwas.

De visie van PuurGezond onderschrijf ik volledig; gezond koken met pure ingrediënten hoeft niet moeilijk te zijn. Alles wat je wilt weten over echt gezond eten vind je op hun site. Je hebt daar geen pakjes en toeters en bellen voor nodig. Je kunt Bolognesesaus of Tjap tjoy eenvoudig zelf maken. Het snijden van prei een knolselderij doe je zo. Zelfs niet alledaagse producten als artisjokken en keukenmeidenverdriet komen voorbij. Schorseneren wordt zo genoemd, omdat je er zwarte plakkerige handen van krijgt.

Samenwerken met zoon gaat goed. Onze draaidagen duren maximaal 4 uur, anders beginnen we door concentratieverlies en vermoeidheid op elkaar te mopperen.

De recepten van PuurGezond kloppen altijd, dat is een feestje om mee te werken. In al die jaren is er nog nooit iets mislukt. Na afloop nodigen we de huisgenoten uit om alles te komen opeten.

Hierna begint het werk voor zoon. Het ruige filmmateriaal van 10-30 minuten gaat hij terugbrengen naar een filmpje van ongeveer een minuut. Voorzien van tekst en muziek lopen we de proefversie door alvorens we het werkstuk inleveren.

Ik sta naast mijn schoenen van de trots als ik via het YouTube kanaal onze filmpjes in mijn mailbox krijg.

Komt dat zien, mijn lievelingsfilmpje is die van bloemkoolpizza.

Geniet ervan, veel kookplezier en laat je me weten of het is gelukt?

«

< Ga naar het vorige en volgende bericht >

»