Vertrouwen is het toverwoord

24 aug 2020

Gezond blijven in Corona-tijd hoe doe je dat?

Op sociale media komen vele goedbedoelde adviezen voorbij. Gezond eten, meer vitamine C nemen, je immuunsysteem versterken, zink slikken, meer bidden, meer mediteren en je angst loslaten. Afzenders van dergelijke berichten zwaaien met wetenschappelijke onderzoeken, leggen in lange teksten hun standpunt uit of blijven hun boodschap herhalen en herhalen. Sommigen verleiden je om lid te worden en videoboodschappen te ontvangen.

Ik heb het allemaal voorbij zien komen, aangeklikt, doorgeklikt en bekeken de afgelopen weken. Het kostte me uren en werd ik er wijzer van? Ja, hier en daar heb ik iets nieuws geleerd, mijn kennis aangevuld, een fijne meditatie meegedaan en zelfs online gymles beleeft. Nee, ik verloor kostbare tijd met scrollen en lezen en een belangrijke waarde: vertrouwen.

Ik werd onzeker en onverschillig van de berichtgevingen en vergat te rade te gaan bij mezelf. Wat doet de berichtgeving met me? Wat doet het thuis zitten en thuis werken met me. Wat gebeurt er nu ik veel minder mensen zie en spreek. Wat doet al die vrije tijd met me?

Ik nam een besluit: ik ga erop vertrouwen dat ik gezond blijf.

Ik vertrouw erop dat ik mezelf goed voed met de juiste voedingsstoffen. Dat ik ruim voldoende beweeg en mijn lichaam sterk houd. Ik vertrouw erop dat ik voldoende rust en slaap. Ik vertrouw erop dat het juiste en goede zich aandient als het tijd is. Ik vertrouw erop dat het werk weer komt en ik het met hernieuwde energie voortzet of anders ga doen.

Dat luchtte op. Het naar mezelf kijken gaf me vertrouwen. Ik doe de juiste dingen die goed voor mij zijn. Intuïtief weet ik wanneer ik extra vitamine C of meer rust nodig heb. Ik weet heus wanneer ik aan het luieren ben en eigenlijk zou moeten bewegen. Ik zet mezelf vanzelfsprekend in beweging, want ik vertrouw op mijn innerlijk weten.

Weet jij wat goed voor je is?

In mijn coaching werk ik ook zo: ik vraag altijd na of een klant weet wat goed voor hem (of haar natuurlijk) is. Of het lichaam signalen geeft wanneer een voedingsstof niet goed is of wanneer er te veel is gegeten of gedronken of juist te weinig. Wanneer er rust nodig is en of die rust voldoende en kwalitatief goed is. Door naar jezelf te luisteren, je eigen wijsheid op te volgen behoud je je gezondheid is mijn visie.

En natuurlijk is het hartstikke gezond om alle regels eens lekker aan je laars te lappen. Zelf kan ik enorm goed luieren en uren en uren niet van mijn plaats komen, heerlijk! Of iets te veel drinken, maar helaas krijg ik dan straf van mijn lichaam (opvliegers en hartkloppingen in de nacht, hoofdpijn de volgende ochtend) dus daar ben ik mee gestopt. Ik weet wat de gevolgen zijn als ik teveel chocolade neem, maar ik doe het soms lekker toch.

Wil je weer leren luisteren naar je lichaam?

Wil je weten wat goede voeding is voor jouw lichaam? Maak dan een afspraak, dan leer ik je weer vertrouwen te hebben.

«

< Ga naar het vorige en volgende bericht >

»