Vierkant toiletpapier

27 jul 2019

Een grote fabrikant in toiletpapier wil ons aan de vierkanten hebben. De vierkante velletjes zijn ontwikkeld voor een ‘comfortabele toiletervaring’.

Wie verzint dat? Wie houdt zich bezig met papier ‘wat breed over de hand valt.’ Vast iemand met darmproblemen, iemand met kleverige poep en daardoor kleverige billen. Als je dat hebt, snap ik dat je ook niet buiten vochtig toiletpapier kunt. Want hoe houd je anders de boel een beetje schoon na de grote boodschap?

Er is een heus testpanel op de vierkanten gezet om te juichen dat het een fantastische ervaring is. De panelleden gaven aan dat ze door prikkelbaar darmsyndroom vaak op het toilet zitten, zacht en sterk toiletpapier een must is en dat het papier niet aan te slepen is.

Volgens mij heb je een comfortabele toiletervaring als je een stoelgang hebt zoals het hoort: elke dag ontlasting, worstvormig en compact, glanzend, zonder problemen bij het vormen en ontlasten, op plaatje 4 is zoals het hoort:

en dat ook nog zonder stank, zonder opgeblazen gevoel en zonder toiletpapier. Jawel, zonder! Toiletpapier was in den beginne helemaal niet nodig…….

Wil jij dat ook?

Tip 1: drink voldoende, anders krijg je ontlasting nummer 1 of 2: heel hard of keutelig.

Tip 2: neem voldoende vet, anders krijg je dezelfde ontlasting als bij de eerste tip.

Tip 3: neem voldoende vezels, vooral uit groente en fruit en hier komt de gouden tip: stop met suikers en zetmelen voor een gegarandeerde drol nummer 4. 

Te veel koolhydraten (brood, crackers, aardappelen, pasta, rijst, koek, frisdrank, snoep) geeft vaak veel lucht in de darmen en flodderige ontlasting. Dan kun je niet buiten toiletpapier en aanverwante artikelen.

Tip 4: zorg voor een gezond microbioom. Dat zijn alle bacteriën in je maag- en darmkanaal. Is je microbioom in orde, dan krijg je een normale drol (nummer 4). Is dat niet op orde, dan is je ontlasting niet zoals het hoort; het is onregelmatig, het stinkt en de rol toiletpapier (welke vorm dan ook) is zomaar op.

Tip 5: stress kan darmklachten veroorzaken, denk maar aan het niet kunnen poepen als je elders bent, dat heeft met je veilig voelen te maken. Maar ook in de thuissituatie kan stress darmklachten geven. Spoor je stress op en pak het aan.

En tot slot tip 6: zorg voor voldoende beweging, zorg letterlijk voor darmmassage om soepele, normale ontlasting te krijgen. 

Wil jij zonder toiletpapier kunnen? Wil jij schone billen? 

Zullen we eens doorpraten over je darmen? 

Start vandaag met je darmgezondheid en laat het vierkante papier links liggen!

«

< Ga naar het vorige en volgende bericht >

»