Werkwijze

Wat wil je?

Weet jij welk eten bij je past? Weet je wat je doel is, weet je wat je wilt? Weet je wat je dat gaat opleveren?
Misschien kunnen we beginnen met samen je doelen te bespreken?

Hoe start je?

Gezondheidswinst bereik je door veranderingen aan te brengen in je dagelijkse eet- en leefpatroon. Dit heb je zelf in de hand.
Je maakt zelf je keuzes. Als diëtist stel ik me op als coach. Samen kijken we welke veranderingen en verbeteringen je in je voedings- of leefpatroon kunt inbouwen om resultaat te kunnen boeken.
In het eerste gesprek sta ik stil bij je hulpvraag. We leren elkaar kennen en we bepalen samen de juiste begeleiding.

Vragen

Ik stel voortdurend vragen: waarom houdt je lichaam vet vast, waarom heb je overgewicht? Hoe kan het dat je zo een sterke behoefte hebt aan zout voedsel, wat maakt dat je na de warme maaltijd zo´n zin in zoet hebt? Je lichaam geeft feilloos aan wat er aan de hand is, je hoeft alleen te luisteren.
Om mijn vragen te ondersteunen heb ik een set vragenlijsten voor je.

Voeding als medicijn

Samen met jou ga ik op zoek naar de juiste voedingsstoffen en welke voedingsmiddelen daarbij passen. Denk daarbij aan koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, die ik vertaal in bijvoorbeeld fruit, eieren, roomboter, vette vis en groene groente. Afhankelijk van je huidige voeding adviseer ik welke voedingsstoffen je zou kunnen vermeerderen of juist verminderen voor een optimale gezondheid. Soms adviseer ik een aanvullend preparaat.

PuurPiramide

Als visueel model maak ik gebruik van de PuurPiramide, een kleurrijk model voor gezonde voeding.

Puurpiramide

Voedingsdagboek

Vaak is het handig een voedingsdagboek bij de houden. Klik hier om een exemplaar te downloaden. Het is verrassend hoeveel informatie je daar zelf al uit kunt halen, want de beste coach dat ben je zelf. Soms werk ik een voedingsadvies uitgebreid uit of maak ik een berekening, dit ter ondersteuning van de adviezen.

Vervolg

De vervolggesprekken plannen we in samenspraak. Soms is een eenmalig gesprek voldoende, soms is een serie gesprekken nodig. We kunnen ook contact houden via de mail, via WhatsApp of telefonisch.

Klik hier voor het maken van een afspraak.