Workshops

Fermenteren kun je leren

Leren zelf zuurkool maken, wortelen of pastinaak fermenteren en appelazijn maken?

Je leert wat fermenteren is, hoe dat werkt, dat hygiëne belangrijk is, hoeveel zout je gebruikt om het proces te starten en waarom er bij appelazijn geen zout nodig is.
Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag. De materialen en ingrediënten zijn aanwezig. Je gaat met drie gevulde potten naar huis. En een schat aan informatie om thuis verder te kunnen met deze conserveringstechniek.
We houden (als je dat wilt) contact via een whatsapp groep. Zo blijf je (van elkaar) leren.

Kosten: 27,50 per persoon. Minimale groepsgrootte is 6.
Locatie: bij jou in de keuken of bij mij in mijn workshopruimte
Duur: ongeveer 2 uur

Snijden als een prof

Wil je snelheid en vaardigheid krijgen in het snijden van groenten, vlees en vis? Wil je leren welke messen er zijn en welke geschikt zijn voor welke klus? Wil je snijden zonder ongelukken?
Of wil je je snijtechnieken verbeteren?

We gaan harde en zachte groenten en kruiden leren snijden. Julienne, brunoise, chinoise. Je gaat ervaren hoe fijn het is als je een ui professioneel kunt snipperen (zonder te huilen).
Je leert hoe je een mes aanzet met een aanzetstaal.

Van alle gesneden ingrediënten wordt ondertussen een heerlijke soep gekookt en die eten we natuurlijk na het harde werken gezamenlijk op.

Kosten: 20 euro
Duur: ongeveer 1,5 uur

Oervoeding

Wat is oervoeding? Waarom zou ik als een oermens gaan eten? Wat levert me dat aan gezondheidswinst op? Is het moeilijk, is het lekker, is het in te passen in een gezin?

Tijdens deze workshop leer je wat oervoeding is en hoe je dat (eenvoudig) kunt bereiden. We bereiden met de groep een warme maaltijd en gaan die gezamenlijk bespreken en opeten.
Met inspiratie en tal van recepten kun je thuis ook aan de slag.

Het is een gezellige workshop waar je zelf aan de slag gaat en tevens leert van elkaar.

Kosten: 32,50 euro
Duur: 3 uur, inclusief gezamenlijk eten

Aanmelden workshop